رسالت من مبارزه با جهل است - وظیفه من روشنگریست

رسالت من بیان حقایق و تمایز حق از باطل ( تمایز درست از غلط ) است - هر آنچه در این وبلاگ نوشته شده برشی هر چند کوچک از حقیقت است

رسالت من مبارزه با جهل است - وظیفه من روشنگریست

رسالت من بیان حقایق و تمایز حق از باطل ( تمایز درست از غلط ) است - هر آنچه در این وبلاگ نوشته شده برشی هر چند کوچک از حقیقت است

فلش مموری ها بلای جان کامپیوتر های شخصی و اداری


فلش مموری ها بلای جان کامپیوتر های شخصی و اداری

تا جای ممکن از مموری ها - فلش مموری های USB و مموری های موبایل و SD و ... - برای انتقال اطلاعات استفاده نکنید.(یا حداقل استفاده از آنها را به کامپیوترهایی که از نظر امنیتی وضعیت مناسبی دارند و ویروس کش روی آنها نصب شده است محدود کنید وبه جای آن از cd,dvd استفاده کنید)

با گسترش استفاده از حافظه های USB که به آنها فلش مموری نیز می گویند ویروس های بسیاری، برای انتشار از آنها بهره می برند، به طوری که امروزه مموری ها به یکی از اصلی ترین راه های انتقال ویروس تبدیل شده اند. دلیل آن هم روشن است .تا چند سال پیش اطلاعات از طریق دیسک های نوری (cd,dvd) انتقال می یافت.
همانطور که می دانید اکثر دیسک های نوری قابلیت write مجدد را ندارند به همین خاطر در استفاده های مکرر بین چند کامپیوتر ، نه چیزی به آنها اضافه و نه چیزی از آنها کم می شد.حتی حرفه ای ها تیک گزینه multi session (یعنی رایت در چند نوبت،در فضای خالی انتهای سی دی) را (در هنگام رایت) بر می داشتند تا در صورت استفاده از سی دی در یک کامپیوتر آلوده و مجهز به سی دی رایتر ، ویروس نتواند خود را در انتهای سی دی کپی کند(البته چنین ویروس هایی بسیار نادرند)
نکته: این گزینه فقط در برنامه nero و ... وجود دارد و سی دی هایی که با استفاده از خود ویندوز رایت می شوند قابلیت Multi session را ندارند.
این در حالیست که حافظه های فلش به محض اینکه به سیستم متصل شوند می توان از آنها مثل درایوهای هارد دیسک استفاده کرد و انتقال اطلاعات بین هارد و فلش بدون هیچ پیغام اضافه و ویژه ای که کاربر را مطلع سازد انجام می شود. ویرس ها هم از همین ویژگی استفاده کرده و به راحتی خود را بر روی حافظه USB کپی می کنند و به هر کامپیوتری که متصل شوند آن را نیز آلوده می کننند.
نکته :از آنجایی که بسیاری از ویروس های درون فلش مموری با استفاده از قابلیت Auto run اقدام به آلوده کردن کامپیوتر قربانی می کنند، با غیر فعال کردن این گزینه می توان تا حدودی جلوی این گونه تهدیدات را گرفت.

برای انتقال اطلاعات از cd , dvd استفاده کنید:

اطلاعاتی را که می خواهید انتقال دهید روی یک سی دی رایت کنید زیرا حتی اگر کامپیوتر شما ویروس هم داشته باشد، آن ویروس نمی تواند در هنگام رایت، خود را به cd انتقال دهد زیرا برنامه رایت مستقل از ویندوز یا اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم مستقل از Windows explorer عمل می کند و مانند یک کنسول می باشد.
نکته:تنها زمانی ویروس به سی دی انتقال می یابد که ویروس یا فایل آلوده به ویروس نیز در لیست فایلهایی که برای رایت انتخاب کرده اید وجود داشته باشد.

دلیل اینکه ویروس به سی دی انتقال نمی یابد در مکانیزم کاملا متفاوت کپی در usb,hdd با رایت بر روی سی دی می باشد - به طوری که هنگام کپی کردن اطلاعات روی سی دی و یا به محض اتصال فلش مموری به درگاه usb ویروس می تواند وارد فلش مموری شود چون عمل کپی توسط windows explorer انجام می شود و ویندوز اکسپلورر تفاوتی میان انتقال اطلاعات از یک درایو هارد به درایو دیگر هارد و یا از یک درایو هارد به درایو فلش مموری قائل نیست. ولی عمل رایت توسط یک برنامه ثالث مثل Nero یا sonic انجام می شود و این برنامه ها اجازه نمی دهند فایلی به غیر از فایل انتخاب شده روی سی دی رایت شود.
عمل رایت توسط خود ویندوز هم پروسه ای مشابه nero دارد به طوری که این کار توسط برنامه sonic که به صورت توکار یا plug in در ویندوز وجود دارد انجام می شود.توصیه می کنیم همیشه از یک نرم افزار ثالث مثل NERO برای رایت استفاده کنید.

نظرات 1 + ارسال نظر
آیدا 1393/10/26 ساعت 23:50

دستتون درد نکنه واقا کمکم کردین

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد